انتخاب نام دامنه سایت یکی از مهمترین تصمیمات شما به عنوان مالک یک سایت است. اگه اینکار رو به درستی انجام ندین، تاثیر منفی روی اعتبار برند شما میذاره.
خوشبختانه با اینکه انتخاب یک دامنه موضوع بسیار مهمیه اما خیلی کار پیچیدهای نیست.
در این مطلب اول در مورد اهمیت نام دامنه میگیم و بعد نکاتی در مورد انتخاب نام دامنه خوب رو با شما به اشترک میذاریم.
چرا انتخاب نام دامنه خوب، حیاتیه؟
همونطور که در یکی از مطالب قبلی با عنوان دامنه سایت چیست گفتیم، نام دامنه همان آدرس وب سایت شماست که خودش بخشی از یک سیستم بزرگتر به نام DNS هست که کاربران رو قادر میکنه که به جای یک رشته طولانی از اعداد (منظور IP است) با وارد کردن ترکیبی از چند کلمه به سایت شما وارد بشن.
دامنه سایت شما اولین بخش از سایت شماست که کاربر باهاش مواجه میشه. بنابراین تاثیر خیلی مهمی در اولین برخورد کاربر با سایت شما داره و میتونه باعث بشه که کاربر وارد سایت شما بشه و یا به خاطر طولانی بودن یا مبهم بودن یا دلایل دیگه کاربر رو از امتحان کردن و دیدن سایتتون منصرف کنه. میشه گفت که دامنه سایت شما به اندازه لوگو یا نام برند شما اهمیت داره.
تغییر دامنه وب سایت بیزنس شما یک امر محال نیست اما خیلی پرچالشه و هزینههای زیادی رو برای شما به همراه خواهد داشت. به همین دلیل دقت و صرف زمان در شروع کار راه اندازی کار میتونه خیلی به نفعتون باشه.
با توجه به اهمیت نام دامنه، یک سری نکات کلیدی که باید در زمان انتخاب نام در نظر بگیرید براتون توضیح میدیم.
۱- پسوند دامنه را با دقت انتخاب کنید.
در دنیای وب چند نوع پسوند دامنه وجود دارد، برای شناختن انواع پسوند دامنه مقاله انواع دامنه وب سایت رو مطالعه کنید. بعضی از رایجترین پسوندهای دامنه org ، com و ir هستن. برخی پسوندها مانند پسوند دات کام، پسوند دامنه عمومی و رایج برای تمامی انواع سایتها هستند. برخی دیگه از دامنه ها مربوط به کشورها هستن، مثلا پسوند ir نشان دهنده تعلق اون سایت به کشور ایران رو پسوند ca مربوط به کشور کاناداست. پسوندهایی مثل shop ، art یا travel نشان دهنده گروه و موضوع وب سایت است.
شما باید پسوند دامنهای رو انتخاب کنید که کاملا مرتبط با حوزه کاری یا موقعیت مکانی شما باشه تا با اینکار، کاربر در برخورد اولیه با نام دامنه شما یک سری اطلاعات از سایت شما بدون ورود به اون دریافت کنه و تصمیمش برای ورود به سایت آسونتر بشه.
۲- از کلمات کلیدی هدف استفاده کنید.
کاربرد کلمات کلیدی فقط در متن و محتوای سایت نیست. موتورهای جستجو از دامنه سایت شما برای درک اینکه سایت شما در چه رابطهایه و رتبهبندی سایتها استفاده میکنن. بنابراین ضروریه که تا حد امکان از کلمات کلیدی در نام دامنه سایت استفاده کنید. البته اگه از کلمات فینگیلیش (کلمه فارسی با حروف انگلیسی) به عنوان دامنه سایت استفاده کنید، این نکته اصلا کاربردی نیست چون موتورهای جستجو اون کلمه و مفهومش رو تشخیص نمیدن.
۳- مطمئن بشید که دامنهتون از نظر تلفظ و املا راحت باشه.
اینکه دامنه سایت خیلی ساده و راحت و قابل حفظ کردن و به خاطر سپردن باشه، اهمیت زیادی داره. یکی از مهمترین راههای جذب کاربر، تبلیغات دهان به دهان هست که میتونه بهترین تبلیغ برای سایت شما باشه و تعداد زیادی کاربر که به دلیل معرفی یک دوست، پتانسیل بالایی برای استفاده از خدمات و محصولات شما دارن رو به صورت کاملا رایگان برای شما بیاره. حالا اگه املای دامنه شما سخت باشه یا از کلمهای استفاده کرده باشید که دو کلمه با دو معنی و املای مختلف اما با تلفظ یکسان باشن یا اینکه نامه دامنه ساده و قابل حفظ نباشه، شما بخش زیادی از این کاربران با ارزش رو از دست خواهید داد.
۴- از خط فاصله و اعداد اجتناب کنید.
با توجه به اینکه در حال حاضر دامنههای زیادی ثبت شدن و ممکنه نام دامنه انتخابی شما از قبل توسط شخص دیگهای ثبت شده باشه، احتمالا به این فکر میوفتید که بین کلمات دامنه خودتون خط تیره بذارید و دامنه آزاد رو ثبت کنید. اما استفاده از خط تیره چون بیان نام دامنه و همینطور به خاطر سپردنش رو سخت میکنه، اصلا توصیه نمیشه. بهتره که در نام دامنه از هیچ کاراکتری غیر از حروف مثل خط تیره، کاراکترهای علامت و حتی عدد استفاده نکنید.
۵- نام دامنه کوتاه انتخاب کنید.
چندین دلیل برای اینکه نام دامنه کوتاه بهتر است وجود داره. اولین دلیل اینه که نام دامنه کوتاه آسونتر و قابل حفظ کردن تره و سریعتر هم تایپ میشه بنابراین تاثیر اولیه بهتره روی کاربر میذاره. نام دامنه طولانی از اعتبار سایت شما کم میکنه و علاوه بر اون، کاربر رو به سایت شما مشکوک میکنه. در مورد دوم گفتیم که از کلمات کلیدی در نام دامنه استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه نباید باعث طولانی شدن دامنه بشه. به همین دلیل از عبارت «تا حد امکان» در توضیح مورد دوم استفاده کردیم.
۶- منحصر به فرد و قابل برندسازی باشد.
چه یک کسب و کار باشید یا یک شخص، در دنیای امروز باید روی برند خودتون کار کنید تا بیشتر شناخته بشید. بنابراین در زمان انتخاب نام دامنه از برند شخصی یا شرکتی خودتون در نام دامنه استفاده کنید. مثلا اگه شما یک شخص روانشناس هستید میتونید از نام خانوادگی خودتون به همراه زمینه کاریتون در نام دامنه استفاده کنید یا اگر سایت متعلق به یک کلینیک روانشناسی هست باید از نام برند کلینیک استفاده کنید. یک روش دیگه برای کسب و کارهای محلی کوچیک اینه که از نام برند به همراه مکان جغرافیایی به عنوان نام دامنه استفاده کنید.
۷- نام دامنهای منعطف و دارای قابلیت گسترش انتخاب کنید.
در عین حال که نام دامنه شما باید به اندازهای خاص و مشخص در حوزه کاری شما باشه اما از طرفی نباید محدود باشه. در نظر بگیرید که شما یک وبسایت فروش مانتو میزنید و اسمش رو مثلا pardismantoo.com بذارید. به زودی کار شما میگیره و فروشتون زیاد میشه و مشتری بعد از اعتماد به شما میخواد که سایر لباسهای مورد نیازش رو از شما خرید کنه. بنابراین کسب و کار شما از فروش مانتو به فروش لباسهای زنانه شامل مانتو، شال و روسری، تیشرت، شلوار و … تبدیل میشه و عملا شما تبدیل به یه بوتیک میشید اما نام دامنه شما کسب و کار شمارو خوب معرفی نمیکنه و کلی مشتری رو که فقط به نام دامنه شما اکتفا کردن و وارد سایت شما نشدن و فکر کردن که شما فقط مانتو دارین رو از دست میدین.
بنابراین از ابتدای کار، آینده رو در نظر بگیرید. اشکالی نداره که از مانتو شروع کنید اما در نظر داشته باشید که در آینده فقط مانتو نمیفروشید و اقدام دیگهای هم به سایت شما اضافه میشه و اسم دامنه رو با در نظر گرفتن آینده کسب و کارتون انتخاب کنید.
۸- از دامنه ساز ها استفاده کنید.
شما و تیمتون با همفکری و طی جلسات طوفان فکری، یه دامنه انتخاب میکنید و سریع اقدام به ثبت اون دامنه میکنید. اما میبینین که شخص دیگهای اون دامنه رو ثبت کرده و دامنه برای ثبت آزاد نیست. این پروسه ممکنه چندین بار تکرار بشه و شما کاملا خسته و نا امید بشین و حتی ایدههاتون هم ته بکشه. به همین خاطر احتمالا نیاز به کمک در این زمینه خواهید داشت.
ابزارهایی برای ساخت و پیشنهاد نام دامنه وجود داره که چند مورد از این سایتها رو در زیر براتون لینک میکنیم که بتونید در زمان انتخاب نام دامنه ازشون استفاده کنید. این سایتها یک یا چند نام و کلمه کلیدی رو از شما میگیرن و ترکیبهای مختلفی به شما پیشنهاد میکنن. میتونید از یکی از این ترکیبها استفاده کنید یا از اونها الهام بگیرید و یه اسم خیلی خوب به ذهنتون برسه.
۹- هندل شبکههای اجتماعی را چک کنید.
در دنیای امروز، شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، تیک تاک، توییتر، تلگرام و … نقش خیلی زیادی در برقراری ارتباط کسب و کارها با افراد دارن. به همین دلیل، زمانی که نام دامنه سایت خودتون رو انتخاب میکنید حتما در شبکههای اجتماعیای که میخواید فعالیت داشته باشید، چک کنید که امکان ایجاد حساب و صفحه وجود داشته باشه و نام مورد نظر شما اشغال نشده باشه.
۱۰- دامنههای مشابه رو هم ثبت کنید.
همونطور که گفتیم پسوندهای زیادی برای دامنهها وجود داره. کسب و کار شما میتونه خیلی بزرگ بشه و رقبای شما بخوان با سو استفاده از نام دامنه مشابه، مشتریهای شما رو کم کنن و به سمت خودشون بکشونن. پس نام دامنه مورد نظرتون رو با چند پسوند دیگه غیر از پسوند اصلی هم ثبت کنید. همه اونها رو به دامنه اصلی وصل کنید، طوری که کاربر با وارد کردن هر کدوم از دامنههای شما، به دامنه اصلی سایتتون منتقل بشه.
پا رو فراتر هم بذارید و در نظر بگیرید که با توجه به موارد شماره ۳ و ۴ ممکنه چند نام دامنه مشابه برای دامنه انتخابی شما وجود داشته باشه و یا اینکه کاربر نام دامنه شما رو به اشتباه جور دیگه ای تایپ کنه و شما اون کاربر رو از دست بدین. بنابراین، دامنههای مشابه از نظر اسمی رو هم ثبت کنید تا در حد امکان هیچ کاربری رو از دست ندین.

این نکات، مهمترین مواری هستند که برای انتخاب نام دامنه خوب باید رعایت کنید. اما نباید دچار کمال گرایی بشید و بخواید تمامی این موارد رو رعایت کنید چون عملا چنین چیزی غیر ممکنه. شما باید در حد امکان بهترین دامنه موجود رو با در نظر گرفتن این نکات مهم انتخاب کنید. از طرفی بیش از حد برای این مرحله وقت نذارید و از طرف دیگه هم بدونید که اینکه نتونستید بهترین دامنه جهان رو انتخاب کنید موجب شکست کسب و کار شما نمیشه. اگه نتونستید یکی دو ساعته یه دامنه خوب انتخاب کنید و آدم کمال گرایی هستید، نهایتا یکی دو روزه بهترین دامنه ممکن با شرایط موجود رو انتخاب کنید و سایت و کسب و کارتون رو سریعا راه اندازی کنید.
اگر هم برای انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت یا فروشگاه اینترنتی خودتون نیاز به راهنمایی و مشاوره دارین، میتونین با ما تماس بگیرید تا راهنماییتون کنیم.
شماره تماس (شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۷): ۰۱۳۳۳۶۰۹۰۶۴
وبسایت کاراوب: https://www.karawebco.ir
برای خوندن مطالب بیشتر، به صفحۀ اصلی وبلاگ کاراوب مراجعه کنید.